Din cei 3.304 candidați înscriși pentru a susține examenul național de bacalaureat în Brașov, în sesiunea iunie-iulie 2021, 2.840 sunt absolvenți din promoția curentă și 464 din promoții anterioare.

În județul Brașov au fost organizate șaisprezece centre de examen. Douăsprezece în municipiul Brașov, două în municipiul Făgăraș, unul în orașul Râșnov și unul în orașul Rupea.
Accesul candidaților în sălile de examen este permis, în zilele în care sunt programate probele scrise, începând cu ora 8:00 și până la ora 8:30. Examenul va începe la ora 9:00 și va dura 3 ore. Candidații vor fi dirijați de asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic.
Ca și în anul precedent, nivelurile de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale au fost echivalate/recunoscute după o metodologie elaborată de Ministerul Educației. Această etapă a examenului se finalizează astăzi, 25 iunie. Candidații din promoțiile anterioare care nu au studiat disciplina Tehnologia Informației și a Comunicațiilor susțin examenul de competențe digitale astăzi, 25 iunie.
Examenul va debuta luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Celelalte probe scrise sunt programate în zilele următoare, astfel: 29 iunie – Proba obligatorie a profilului (proba E.c), 30 iunie –  Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d) și 1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba E.b).
Primele rezultate vor fi comunicate în data 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 6 – 9 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 
Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Articolul precedent100% | Lucian Duță, acuzații grave: Se DESFIINȚEAZĂ sistemul public de sănătate! Oamenii care nu au bani vor muri acasă
Articolul următorProcurorii DNA au intrat pe firul unor licitații trucate de la CNAIR, cu o miză de peste 40 de milioane de euro