La data de 16 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea, au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat din municipiul Codlea, județul Brașov, a încălcat ordinul de protecție, emis de către Judecătoria Braşov.

În temeiul sesizării, cadrele de poliție s-au deplasat la adresa indicată, iar cu ocazia primelor cercetări efectuate, au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 43 ani s-ar fi deplasat la adresa de domiciliu a concubinei sale, ar fi pătruns în interiorul locuinței și ar fi adresat injurii, atât familiei, cât și concubinei sale.

La vederea polițiștilor, bărbatul în cauză a părăsit în fugă imobilul, fiind depistat la scurt timp.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că acesta a  încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Brașov, prin care instanţa de judecată a dispus păstrarea unei distanţe de minim 200 m faţă de concubina sa şi domiciliul acesteia.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar la data de 17 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăti din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 zile.           

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinului de protecție”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

În altă ordine de idei, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 17 octombrie 2020, în jurul orei 21.24, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 34 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Hărman, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,57 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În baza probatoriului administrat în cauză, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercerările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Sursa: Realitatea de Brasov