Aproximativ 1.400 de persoane au fost arestate în timpul EURO 2020, în urma unei operațiuni ample a Interpol, care a vizat pariurile clandestine din fotbal. Descinderile au fost făcute în 28 de țări, inclusiv în România, au transmis anchetatorii. 

Operațiuniea SOGA (soccer gambling – pariuri pe fotbal) a cuprins Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, Elveţia, Regatul Unit, dar şi Azerbaidjanul, Bahrainul, Bruneiul, Cambodgia, China, India, Malaezia, Maldive, Filipine, Singapore şi Vietnamul.

Operațiunea din timpul EURO 2020 a vizat pariuri cu mize de 465 de milioane de dolari.

În urma descinderilor, au fost confiscați 7,9 milioane de dolari, precum şi computere și telefoane mobile.

”Pariurile clandestine aduc sume importante reţelelor de crimă organizată şi sunt deseori legate de spălarea de bani şi de corupţie”, se arată în comunicatul Interpol.

În Hong Kong au fost reținuți 800 de suspecţi, printre care şi presupusul şef al unei reţele de pariori controlată de mafia chineză. Acolo, Poliția a confiscat 2,7 milioane de dolari şi baze de date despre sute de milioane de pariuri. În Italia, circa 280 de case de pariuri au fost controlate în timpul competiţiei (11 iunie – 11 iulie) şi au fost amendate pentru activităţi ilegale. Cea mai mare parte a fraudelor privesc pariurile online la nivel mondial.

De la iniţierea acestor operaţiuni, au fost arestaţi 19.100 de suspecţi, au fost confiscate 63 de milioane de dolari şi au fost închise peste 4.000 de case de pariuri sau platforme care cumulau 7,3 miliarde de dolari în pariuri clandestine, potrivit realitatea.net

Sursa foto: Interpol

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAvocatul Poporului refuză să sesizeze CCR în legătură cu disputa legată de proiectul „Anghel Saligny”
Articolul următorMarea Britanie va administra cea de-a treia doză de vaccin