Douăsprezece persoane au fost reținute în Brașov, în dosarul mitei din spitalele COVID-19. Printre cei reținuți se află și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, potrivit unor surse judiciare.

Mai multe percheziții au avut loc joi pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, într-un dosar în care sunt vizate achiziții publice de aparatură, dar și de consumabile medicale la prețuri supraevaluate în spitale suport Covid.

Surse Realitatea PLUS susțin că perchezițiile au ajuns chiar și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, unde este vizat chiar șeful instituției, dar și un ofițer, care ar fi oferit informații din dosar persoanelor vizate. 

Perchezițiile au la bază suspiciuni de corupție ale procurorilor DNA în ceea ce privește achiziția de aparatură medicală și consumabile.

De altfel chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că perchezițiile nu au la bază vreo sesizare, ceea ce înseamnă că procurorii s-au sesizat din oficiu. „Nu e nicio sesizare. Sunt percheziții in curs. Lăsăm autoritățile să își facă treaba”, a afirmat Tătaru.

Ulterior a apărut și comunicatul de presă al DNA, care relevă că procurorii anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov efectuează percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita, dar şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Acţiunea are loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 – până în prezent.

La percheziții participă și Direcția Generală Anticorupție (DGA), precum și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedent6 percheziții domiciliare, în această dimineață, la Făgăraș
Articolul următorCel mai mare furnizor de gaze naturale din România, amendă de 50.000 de lei de la OPC