11 posibile fraude electorale, la Brașov

De la începerea procesului de votare până în acest moment, la nivelul județului Brașov au fost înregistrate în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal 39 de sesizări, dintre acestea 28 au fost infirmate, iar 11 sunt în curs de cercetare.

De asemenea, au fost înregistrate 3 sesizări referitoare la posibile fapte, care au legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor efectuate, o sesizare nu s-a confirmat, una este în curs de cercetare, iar într-un caz a fost  aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii nr. 208/2015 pentru o persoană, care a realizat un clip video într-o cabină de vot, în care se poate observa buletinul de vot, ulterior persoana în cauză distribuind acest videoclip pe o rețea de socializare.

La nivelul județului Brașov nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

În ceea ce privește persoanele aflate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, 14 dintre acestea au depus cerere pentru a vota, 10 au votat, 4 persoane neputându-și exercita dreptul la vot, întrucât nu au domiciliul sau reședința pe raza județului Brașov.

Forțele de ordine ce au competență în domeniul ordinii și siguranței publice sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vor se va desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță.

După încheierea votului, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.

Subliniem faptul că la nivelul județului Brașov, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor și competitorilor electorali, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne!

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentPrezența la vot, la ora 19.00, în județul Brașov
Articolul următorPrezența la vot LIVE ORA 20 – Cea mai slabă prezență din ultimii 30 de ani – Record negativ