11 candidați de nota 10 la Titularizare, la Brașov!

66,1% – rata de promovare a concursului național de titularizare, sesiunea 2020 în județul Brașov (după soluționarea contestațiilor).

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă ale candidaților din județul Brașov din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, procentul notelor între 7,00 și 10 a crescut la 66,1, cu 1,94 mai mare față de cel inițial (64,16%).

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse de candidații din județul Brașov a fost de 116. În cazul a 109 contestații notele au fost modificate astfel: pentru 74 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 35 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 11 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 498 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 4 după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 77 de candidați au obținut note peste 7 (șapte).

De menționat este faptul că județul nostru, cu procentul de promovare de 66,1, se menține pe locul al treilea la nivel național după Cluj și Dolj.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să fi obținut la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în data de 13 august.

Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi, 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.