Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov efectuează cercetări într-o dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită și de luare de mită în legătură cu certificarea încadrării vehicululor rutiere, înmatriculate, în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică, precum și în ceea ce privește verificarile tehnice premergatoare eliberării cărții de identitate a vehiculului.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizărilor din oficiu ale Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, din cercetările efectuate până în prezent reținându-se faptul că, angajați din cadrul Reprezentanței Brasov a Registrului Auto Român, prin intermediari, primeau diferite sume de bani pentru a permite trecerea inspecției tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice.

Cercetările vizează perioada iulie – decembrie 2021, în care există suspiciunea că, aproximativ 500 de autoturisme au obținut avizul de inspecție tehnică periodică, fără îndeplinirea condițiile tehnice impuse de lege.

În cauză, în ziua de 13.12.2021, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov au efectuat 23 de percheziții domiciliare, dintre care două la instituții publice.

Ca urmare a acestor activități, mai multe persoane, reprezentând funcționari publici și intermediari, au fost conduse la parchet pentru audiere, fiind dispuse măsuri preventive, respectiv reținerea pentru 24 de ore, față de 10 dintre acestea.

 La activitățile procedurale desfășurate ieri s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Covasna.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedent10 persoane reținute într-o cauză de corupție privind obținerea avizului tehnic RAR
Articolul următorBărbat mort după ce a căzut de la etajul al 4-lea